e-Devlet sorgulama ekranı açıldı! Araç sahipleri plakaya trafik cezası kesilmiş olabilir hemen bakın

Milyonlarca araç sahibine son dakika duyurusu yapıldı! Arabası ehliyeti olanlar plakanıza trafik cezası kesildi haberiniz yok!
e-Devlet sorgulama ekranı açıldı! Araç sahipleri plakaya trafik cezası kesilmiş olabilir hemen bakın

e-Devlet sorgulama ekranı açıldı! Araç sahipleri plakaya trafik cezası kesilmiş olabilir hemen bakın - 2023 yılında uygulanacak olan trafik cezalarına yeniden değerleme oranı üzerinden rekor zam açıklanırken araç sahiplerine kritik uyarı yapıldı. 

Gelişen teknoloji sayesinde artık araç sahipleri seyir halindeyken de kameralara yakalanarak para cezası alabiliyor. Plakaya kesilen trafik cezasına itiraz ya da erken ödeme indirimi gibi avantajlar sunulurken araç sahiplerinin düzenli olarak plakadan trafik cezası sorgulama işlemi yapması gerekiyor. Bu sayede adınıza kesilen bir ceza olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. 

2023 TRAFİK CEZASI TUTARLARI KAÇ TL, NE KADAR OLDU?

-Hız sınırını yüzde 30 ile yüzde 50 arasında aşmanın cezası 1.979 TL’ye yükseldi. Yüzde 50’den fazla aşılması halinde ise ceza 4.064 TL oldu.

-Alkollüyken araç kullanan ve ilk defa yakalanan sürücülere 4.064 TL trafik cezası verilecek. İkinci defa alkollüyken araç kullanıp yakalananlara ise 5.096 TL trafik cezası verilecek.

- 2023 yılında emniyet kemeri takmama cezası 436 TL

-Araç kullanırken cep telefonu kullanmanın cezası  951 TL

-Alkol testine itiraz eden sürücülere 8.551 TL, 

-Yetkisi olmadığı halde çakar, flaşör ve siren kullananlara 4.064 TL

-Sahte plaka ile araç kullanmanın cezası 20.342 TL

-Plakasız araç kullananlara 2.312 TL

-Uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisindeyken araç kullanmanın cezası 20.977 TL

-Güvenlik şeridini ihlal etmenin cezası 4.064 TL 

-Trafik sigortası olmayan aracı kullanmanın cezası 436 TL

-Takip mesafesine uymamanın da cezası 436 TL oldu. 

E-DEVLET ARAÇ PLAKASINA YAZILAN CEZA SORGULAMA! ADIMA PLAKAMA KESİLMİŞ PARA CEZASI VAR MI?

Kimlik numarası ve şifresi ile e-Devlet sitesine giriş yapan kişiler Emniyet Genel Müdürlüğü Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) üzerinden isimlerine yazılı bir para cezası olup olmayacağını öğrenebilecekler. Cezası olan kişiler yine internet üzerinden bu borçlarını ödeyebilecekler. Borç sorgulama işleminin gecikmeye düşmemek adına düzenli olarak yapılması öneriliyor.